Zeci de vasluieni păcăliți de o gașcă de escroci din Galați

0
2637

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au probat activitatea infracțională a unei tinere, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Galați, bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

   Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui efectuează cercetări față de trei persoane, din municipiul Galați, județul Vaslui, bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, în perioada 2 – 9 septembrie 2023, în dauna unor persoane vătămate din municipiul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, în perioada sus-menționată, persoanele cercetate ar fi înșelat mai multe persoane vătămate din municipiul Vaslui, convingându-le, în mod nerereal, că membri ai familiei sau vecini au achiziționat diverse cantități de pește pe care persoanele vătămate trebuie să le achite.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor a fost de 2.600 lei și a fost recuperat integral, fiind predat persoanelor vătămate.

La data de 30 septembrie 2023, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au reținut tânăra de 22 de ani, pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior, față de aceasta, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Doi bărbați, în vârstă de 28, respectiv 21 de ani, din Galați, sunt cercetați în stare de libertate pentru participarea, sub diverse forme, la săvârșirea infracțiunilor cercetate.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.