40 de copii din comuna Albești vor vedea marea pentru prima dată! Gest impresionant al managerului Radical Grup!

0
452


Gest de profundă omenie făcut de managerul companiei Radical Grup Vaslui, Ionel Sandu, fiu al comunei Albești. Firma pe care o conduce va plăti cazarea, masa și transportul pentru 40 de copii pe Litoral, copii care vor vedea marea pentru prima dată. Totul a pornit dintr-o joacă. Se vor arunca în valuri, vor face castele de nisip, vor descoperi uimiți frumusețea Mării Negre.Părintele paroh Daniel Dănăilă, de la parohia Crasna, cel care a primit binecuvântarea PS Ignatie, Episcopul Hușilor, pentru toate acțiunile făcute cu copiii în vară, povestește cum a începur totul: ”Unul din oamenii cu suflet mare care ne-a fost alături în permanență și care ne-a ajutat a fost domnul Ionel Sandu, managerul Radical Grup. Domnia sa le-a oferit copiilor o excursie minunată în zona Neamțului, în luna august, în care copiii s-au distrat de minune. Atunci, s-au gândit copiii ce frumos ar fi să vadă și marea. Așa că, tot cu sprijinul dumnealui, în perioada 6-9 septembrie, 40 de copii din Comuna Albești, majoritatea provenind din familii defavorizate, vor merge într-o excursie în prima lor vacanța pe litoralul Mării Negre”.

Foto: AFIȘUL EXCURSIEI CELOR 40 DE COPII DIN COMUNA ALBEȘTI

Coordonatori acestei excursii sunt preotul Dănăilă Daniel, preot la Parohia Crasna, și preotul Păpușoi Victor, preot la Parohia Corni Albești.

”Împreună cu câțiva profesori care ne vor ajuta la supravegherea copiilor, vom încerca să le îndeplinim copiilor acest vis. Îi mulțumesc din suflet domnlui Ionel Sandu care suportă integral costurile acestei excursii. Faptele bune săvârșite în folosul oamenilor reprezintă o mărturisire a iubirii lui Dumnezeu care lucrează prin oameni. ,,Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul său să și-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 5,13)”, a spus părintele Dănăilă.

Foto: Ionel SANDU, managerul Radical Grup, în mijlocul copiilor din comuna Albești

Modest, managerul companiei Radical Grup a ținut să spună că va face încă o surpriză copiilor din comuna sa natală, pe lângă faptul că va plăti cazarea și masa pentru două nopți, la o pensiune din Mangalia.

”Copiii au spus, inițial, că vor merge cu trenul, însă am decis să le fac și surpriza de a merge la mare cu autocarul, să fiu sigur că nu vor fi probleme în călătoria lor spre Litoral. Sunt copii care nu au văzut marea, iar acum au ocazia să vadă plaja, valurile, totul cu ochii copilăriei.

Personal, vă mărturisesc că retrăiesc și acum, la maturitate, prima întâlnire cu marea.

Am ajuns târziu la mare, după clasa a X-a, ca o recompensă pentru modul în care am trecut de examene în treapta a II-a. Sora mea m-a invitat pentru două zile la mare. Și acum, după atâția și atâția ani, port în suflet acele imagini de la prima întâlnire cu marea.

Oriunde am mers prin lume, acele imagini nu m-au părăsit și, de aceea, îmi doresc să pot oferi și eu această surpriză, pentru 40 de copii din comuna mea, vor purta și ei în gând peste ani prima întâlnire cu marea. Sunt copii care nu au o copilărie foarte ușoară și cărora le fac acest cadou din toată inima mea. Să se simtă bine și să se distreze”, a mărturisit Ionel Sandu.

Să mai spunem că pentru copiii din comuna Albești a fost o vară plină de acțiuni minunate. În cadrul activităților desfășurate de Episcopia Hușilor ,,Copilărie și Credință”, cu binecuvântarea Preasfințitului Ignatie,  în Parohia Crasna s-a desfășurat în perioada 13 iulie-14 august 2021 Școala de vară ,,Biserica din mijlocul satului”. În cadrul Școlii de vară, copiii au participat la activități interesante, cum ar fi: ,,Cupa prietenie la șah”, ,,Cupa prieteniei la pescuit”, ,,Excursie cu caracter istoric,literar si duhovnicesc în zona Neamțului”, observări astronomice, cursuri de pictură, pian, chitară, robotică, arta scrisului frumos, cateheze cu teme religioase, istorice și sociale.

Școala de vară de la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Crasna a oferit copiilor o alternativă sănătoasa de socializare, dar și de formare a personalității în cadrul Bisericii prin activități diverse, atractive, oferindu-le copiilor o vară frumoasă, plină de activități interesante.