Vasluiul este capitala folclorului românesc! Felicitări, Consiliul Județean! Felicitări, Primăria Municipiului Vaslui! Felicitări, CJPCT Vaslui!

0
540




După un an de pandemie, care a oprit de tot motoarele activităților culturale, Vasluiul revine în forță pe harta acțiunilor importante. Timp de trei zile, până duminică seara, reședința de județ este capitala folclorului românesc, locul de unde se dă ora exactă în muzica populară. După defilarea tradițională a ansamblurilor venite din toată Europa, în Centrul Civic răsună muzica atât de frumoasă a neamului românesc. În prima seară, ansamblul profesionist ”Constantin Arvinte”, de la Iași, îi încântă pe cei peste 2.000 de vasluieni din zona centrală, cu un concert de excepție. Totul este organizat în cele mai mici detalii, iar meritul aparține organizatorilor, Primăria Municipiului Vaslui, Consiliul Județean, Centrul Județean al Culturii Populare. Tot în prima seară, vasluienii au ocazia să asculte și să vizioneze obiceiuri și melodii populare poloneze, mai ales că Ansamblul „Bychlewianka” a sosit la Festivalul „Hora din străbuni”!









De vineri, 30 iulie, şi pînă duminică, 1 august, la TVR Iaşi şi TVR3 puteţi urmări unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Moldova. Festivalul Internaţional “Hora din străbuni” reuneşte anual la Vaslui ansambluri folclorice din mai multe ţări.Programul transmisiunilor în direct:Vineri, 30 iulie, de la ora 20.00, la TVR Iaşi şi ora 21.00, la TVR3. Astazi ii puteti urmari pe membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” Iași, Ansamblului de cântece și dansuri ”Bychlewianka”, Polonia si pe cei ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, Baia Mare