Bombă cu ceas în curtea Spitalului Județean de Urgență: câți oameni sunt infectați cu Covid-19?

0
277




SEMNE DE ÎNTREBARE… La finele săptămânii trecute, redacția Vasluianul.ro primea o informație bombă: un anume medic de la secția ORL (al cărui nume nu-l vom da publicității) avea toate simptomele Covid 19 și chiar s-a dovedit a fi infectat cu coronavirus.









Lucrurile s-au complicat foarte mult în Spitalul Județean de Urgență, în ultimele zile, deși toată lumea încearcă să spună cât mai puțin despre acest subiect.

Se pare că medicul respectiv ar fi lucrat împreună cu un alt medic pe secție și că și acest medic a fost expus, fapt care a alertat la maxim conducerea SJU.

La fel de grav, toată săptămâna, medicul de la care a pornit totul ar fi circulat de la și spre Iași, cu autocarul Spitalului Județean, împreună cu mai mulți alți doctori și conductorul microbusului. Toți aceștia au fost expuși la rândul lor.

Vineri, la plecarea spre Iași, medicului i s-ar fi făcut rău pe secție.

Avem informații că diverse persoane din spital – inclusiv familiile lor! – stau acasă în izolare, din cauza inconștienței medicului respectiv.

Întrebări necesare:

Câți oameni, personal medical și personal auxiliar din Spitalul Județean de Urgență s-au infectat, pornind de la medicului ORL?

Câte familii au fost afectate?

În ce măsură este protejat și recompensat pentru efort personalul medical și personalul auxiliar, (personal care la rândul lui este expus la riscuri mari de infectare)? (A se vedea bonusul de 500 de euro și protestul ambulanțierilor vasluieni).

Există riscul ca SJU Vaslui să devină un caz grav ca SJU Suceava, SMU Focșani sau SJU Arad?

Nu știm, doar tragem un semnal de alarmă, pentru că situația pare cel puțin serioasă.

Vasluianul.ro vă recomandă și:

Mai folosește cineva măști, în județul Vaslui? Scandal pe controalele ISU!