Vortexul polar lovește județul Vaslui! Va fi GER și va ninge slab în următoarele zile, anunță meteorologii!

0
1449




După câteva zile de primăvară, iată că iarna își reintră în drepturi. Vremea va fi destul de rece în toată țara, începând cu ziua de marți, până vineri. A fost emisă o avertizare de Cod galben începând cu ziua de luni, de la ora 14:00, până marți, la ora 11:00, pentru sudul și estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. Vântul va avea viteze de 55…60 km/h.









De asemenea, rafalele o să depășească 60…70 km/h în zona Carpaților de Curbură și pe litoral. Nici în București, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Teleorman românii nu scapă de această avertizare. Vremea nu o să mai fie chiar așa de bună.

De asemenea, un alt Cod Galben a fost emis pentru marți, începând cu ora 11:00, până miercuri, ora 10:00. Vânt puternic este așteptat în estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei și în Dobrogea, cu viteze de 55…65 km/h. Rafalele o să depășească 65…75 km/h pe litoral și în zona Carpaților de Curbură.

Această avertizare va fi în vigoare pentru Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

Meteorologii au făcut și o estimare a modului în care va evolua vremea în următoarele două săptămânbi, până spre 24 ianuarie. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza la nivelul întregii regiuni, astfel în 11 și 12 ianuarie, media maximelor va ajunge la -4…-2 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie) vor fi minime local sub -10 grade. În 13 și 14 ianuarie, temperatura aerului va marca o creștere semnificativă, până la medii ale maximelor de 3…6 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, valori ce vor caracteriza o vreme mai caldă pentru această dată.

Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 3…4 grade și minime de -4…-3 grade, o nouă răcire fiind posibilă după 22 ianuarie. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare în zilele de 10, 11 și 14 ianuarie și spre sfârșitul intervalului