Oamenii de afaceri vasluieni cer respect și sprijin, din partea administrației locale! Ședință cu probleme dure, din partea managerilor vasluieni, pe 13 mai!

0
615




Vineri, începând cu ora 10.00, la sala de ședințe „Ștefan cel Mare”, a Palatului Administrativ al Județului Vaslui are loc întâlnirea oamenilor de afaceri cu administrația și reprezentanți ai legislativului. o ședință pe care Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui o organizează în cadrul acțiunii “Mediul de afaceri vasluian-provocările actualului climat economic intern și internațional”.









Scopul acestei reuniuni, conform președintelui CCIA Vaslui, Ionel Constantin, este de a sistematiza şi de a transmite autorităţilor competente semnalele venite din partea oamenilor de afaceri din județ în legătură cu activitățile economice pe care le desfășoară, dar și de a pune la dispoziţia decidenţilor instrumentele necesare pentru susţinerea unor proiecte legislative dedicate încurajării investițiilor, dezvoltării și eficientizării activității operatorilor economici.

Nu în ultimul rând, se dorește crearea, la nivel județean, a unei agende comune de acțiuni pentru soluționarea unor probleme întâmpinate de investitori și administratorii de companii și pentru o mai bună promovare a ofertei de produse și servicii vasluiene.

”Oamenii de afaceri trebuie înțeleși. Își organizează, practic, propria activitate. Nu cer de la bugetul de stat, repet, pentru a nu știu câta oară, nici măcar un leu. Oamenii de afaceri din județul Vaslui vor să pună pe masă o serie de probleme legate de taxe și impozite, de facilități pe care autoritățile publice locale, atât celor nou-înființate, cât și celor care își desfășoară activitatea deja, și mă refer aici la drumurile de acces către sediile de lucru, nu cele de firmă, curent electric, apă-canal, deducerea unor taxe.

Este în legislația noastră și nimeni nu citește că, la peste 500.000 de euro, se acordă scutiri de taxe! Consiliile locale trebuie să cunoască lucrul acesta, nu să bâjbâie. Asta înseamnă un ajutor concret. Un alt lucru care poate fi făcut pe plan local este promovarea la nivelul județului Vaslui a unor investiții majore din partea statului, pentru că ne dorim ca firmele noastre să acceseze fonduri europene.

Putem vorbi și de infrastructura de drumuri, care este destul de bună, în interiorul județului, dar legăturile cu alte județe nu sunt atât de bune. Dacă vreți, drumul nostru spre Suceava sau Botoșani nu este atât de bun, drumul nostru spre Galați, la fel, dar lucrurile acestea se pot face cu înțelepciune, dar nu înțelegând prin asta două tabere care își dau cu măciuci în cap”, a spus președintele CCIA Vaslui.

La întâlnirea de lucru sunt invitați parlamentari de Vaslui, prefectul judeţului Vaslui, președintele Consiliului Judeţean Vaslui, primari de orașe și comune, directori de servicii deconcentrate, antreprenori și administratori de companii, reprezentanți ai organizațiilor patronale, profesionale, specialiști în economie, finanțe, management de proiect.