Căprior salvat de la moarte sigură, dintr-un canal de desecare! ”Din păcate, mor tot mai mulți căpriori și mistreți în aceste canale”, spune un martor ocular

0
732




Un căprior avea să-și găsească sfârșitul într-un canal de desecare modernizat de curând, în zona Lunca Veche, în apropiere de Huși, dacă nu ar fi fost salvat la timp de un echipaj al Poliției de Frontieră, sâmbătă seara.









O patrulă a Poliției de Frontieră, aflată în misiune pe Valea Prutului, sâmbătă seara, a auzit sunetele disperate pe care le scotea un căprior, blocat într-unul din canalele de desecare recent modernizate de ANIF. Animalul a venit să bea apă din canal, dar a alunecat pe dalele de beton și risca să moară înecat. Au fost alertate mai multe echipaje, au fost aduse funii și, cu un efort considerabil, animalul a fost salvat de la o moarte sigură. Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de drame, pe noile canale de desecare, pentru că animalele sălbatice, însetate, vin să bea apă, alunecă și se îneacă în aceste locuri.

”Din păcate, aceste canale ar fi trebuit să aibă unele alveole, care să permită animalelor sălbatice să vină și să bea apă, pe astfel de temperaturi. Nu s-au făcut acele zone, care să permită animalelor sălbatice o adăpare corespunzătoare, și rezultatul este dramatic. Mpr mistreți, căprioare, tot felul de animale sălbatice care cad în aceste canale. De această dată, domnii de la Poliția de Frontieră au fost la înălțime și au salvat la timp căpriorul”, a spus un martor ocular, revoltat.