Apel disperat la granița Vasluiului cu Republica Moldova: „Vrem integrarea în UE prin România”

0
475




SEMNALE DISPERATE… Este mare zarvă la granița Vasluiului cu R.Moldova, după ce un grup de militari de la Chișinău au lansat un apel pentru crearea unui comitet de integrare europeană, alături de România.









„Este evident că Republica Moldova nu are capacitatea de a urma parcursul european propriu, totodată, fiind ireversibilă și revenirea la Rusia, care este inacceptabilă, atât de către moldovenii cu cetățenie romană, cât și de o mare parte a cetățenilor alolingvi (în Republica Moldova – persoană care nu are limba maternă sau nu utilizează în mod curent limba română, n.r.), care deja s-au atașat de valorile europene.

În consecință, realitățile demonstrează că aderarea noastră in Uniunea Europeană este posibilă doar în componența României”,

se arată în Apelul Grupului de inițiativă pentru fondarea Consiliului Integrării Europene a Republicii Moldova prin Reunirea cu România, semnat de generalul de divizie în rezervă, Ion Costaș, fost ministru al apărării al Chișinău.

„Al doilea stat românesc, Republica Moldova, este produsul unei conjuncturi geopolitice regionale care a împiedicat înlăturarea consecințelor pactului Ribbentrop – Molotov, stat administrat ineficient 30 ani de către politicieni corupți, șantajabili, incapabili să asigure respectarea Constituției, a interesului public. Azi, acesta este un stat pe care îl abandonează in masă cetătțenii săi”,

scriu membrii grupului de apel.

Marea majoritate a cetătenilor rămași acasă – peste 30.000 au domiciliul în Vaslui, n.r. – sunt demoralizați și decepționați față de perspectiva Republicii Moldova, stat care ar asigura condiții pentru supraviețuirea lor. Acest stat este în permanentă agonie și a supraviețuit până acum grație asistenței financiare externe.

„Regretabil, dar nici unii politicieni din România – țară din trupul căreia a fost ruptă prin forța armelor Basarabia de către sovietici, pământ românesc – nu promovează o politică consecventă privind perspectiva REÎNTREGIRII teritoriului național cu partea dintre Prut și Nistru.

Exodul populației spre țările din Uniunea Europeană, îndeosebi a tinerilor spre România și dobândirea a peste 50 % din cetățenii Republicii Moldova a cetățeniei uneia dintre țările Uniunii Europene, demonstrează atașamentul cetățenilor moldoveni la valorile civilizației europene și la REUNIREA cu România”,

se mai arată în apelul fostului ministru al Apărării de la Chișinău.