Evenimentul european ERASMUS DAYS, la Școala Sanitară ”RADU MIRON”, din Vaslui! Rezultate fantastice, obținută de această școală remarcabilă!

0
522




În zilele de 13, 14 și 15 octombrie, la nivel european se celebrează  ERASMUS DAYS, prilej de a disemina rezultatele și impactul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus, eveniment celebrat și la Școala Postliceală Sanitară ”Radu Miron”, din Vaslui.









Experiența Erasmus + a fost evidențiată la Școala Sanitară ”RADU MIRON ” din Vaslui cu trei tipuri de activitate:

1. Povestea Erasmus- comunicat /articol de presa întocmit de Echipa de proiect a scolii

2. Experiența Erasmus – testimoniale video ale participantilor școlii la mobilități derulate la WBS TRAINING în Germania

3.”Pilula de sanatate” – indrumar de nursing , atelier cu stagiarii de la specializarea Asistent medical generalist si Asistent balneofiziokinetoterapie

Experiența Erasmus a Școlii Postliceale Sanitare ”RADU MIRON”

Liceul ”Radu Miron”Vaslui – unitate școlară acreditată  pentru învățământ particular pe nivel postliceal V, domeniul de activitate ”Sănătate și asistență pedagogică”, specializarea ”Asistent medical generalist” a căpătat atractivitate în comunitate locală, națională și internațională, în urma derulării proiectelor Erasmus +  cu  mobilitate în domeniul formării profesionale VET- mobilitate elevi:

1. 2014-2015, Niciun asistent medical fără loc de muncă, Numărul proiectului: 2015-1-RO01-KA102-014202 , 1 mobilitate cu  20 de elevi

2. 2015-2017, Îmbunătăţirea abilităţilor practice a aspiranţilor la calificarea de Asistent Medical la nivel european, Numărul proiectului: 2014–1-RO01-KA102-000622, 2 mobilități cu un total de  80 de elevi

3. 2019-2021, Profesia de asistent medical – garanția promovării și menținerii sănătății ființei umane, Nr. 2019-1-RO01-KA102-062107, 2 mobilități cu un total  de 56 de elevi.

Liceul ”Radu Miron a coordonat cele 3 proiecte în parteneriat cu Centrul de Formare Profesională WBS Training Dresda din Germania.

Finanțarea a fost asigurată  integral prin sprijinul Uniunii Europene prin Programul pentru educaţie ERASMUS+, Formare Profesională (VET) cu sume cuprinse între 65 000,00 euro și  145 152,00 euro.

Activitatea principală a proiectelor a avut grup țintă de beneficiari 156 de elevi de la specializarea asistent medical generalist care au  efectuat activităţi practice timp de trei săptămâni ( 15 zile x 6 ore / zi) la partenerul din Germania, centrul de formare profesională WBS Training.

Scopul proiectelor a fost acela de a oferi formare de calitate elevilor, în vederea dezvoltării de competenţe adaptate nevoilor reale ale societaţii și  în vederea facilitării inserţiei profesionale.

Competențele formate în urma implementării proiectului:

I. Dezvoltarea competențelor, abilităților practice a celor 156 de elevi 

II. Creșterea posibilităților de angajare a beneficiarilor

III.Achiziționarea de competențe lingvistice 

IV.Dezvoltarea de abilități de lucru în echipe mixte

Participanţii la mobilitate au avut  asigurate pe parcursul stagiului cazare, masă, transport, sprijin financiar individual, iar   formarea profesională a contribuit la  dobândirea de competențe profesionale, lingvistice, IT, de muncă în echipă.  

Participanţii la mobilitate au obținut certificatele :

• • Europass Mobility

• • Zertifikat- WBS TRAINING AG

• • Sanitater – SAN M1 – Sanitatsschule

Schimbări pozitive s-au produs în școala/comunitate în timpul și dupa încheierea proiectelor:

• Echipa de management al proiectului si-a imbogatit experienta in implementarea proiectelor europene.Gestionarea managementului riscului in contextul epidemiologic a contribuit la cresterea profesionalismului EP in adaptarea demersurilor proiectate in plan local dar si raportat la angajamentele fata de colaboratori(centrul de training, WBS Training, unitatile de cazare din Dresda, firma de transport).

• Responsabilii si profesorii implicati in pregatirea loturilor pentru mobilitate au manifestat satisfactie crescuta pentru rezultatele participantilor, dorindu-si implicare activa in viitoare proiecte.

• Formarea practica a unui număr de 156 de elevi a crescut nivelul de pregatire a cursantilor si a imbunatatit calitatea cursurilor oferite de scoala noastra pentru toti elevii, acestia beneficiind de experienta din mobilitati, impartasita de stagiari prin diseminare, prin multiplicarea rezultatelor invatarii.

• Imbunatatirea bazei didactice a scolii, la sugestia stagiarilor in vederea alinierii pregatirii profesionale la standardele celei din mobilitati, s-a realizat prin dotarea salilor de demonstratii cu echipamente de nursing in mod progresiv.

• Se contribuie la realizarea pe termen mediu a tintelor strategice propuse in proiectul de dezvoltare institutionala (angajarea absolventilor in specialitatea in care s-au pregatit in procent de peste 90%, obtinerea de certificate de competente lingvistice B1/B2 pentru 82% din absolvenţi; participarea elevilor la cel putin un stagiu de practica in strainatate).

EXPERIENȚA ERASMUS VA CONTINUA!