Direcțiile deconcentrate din județul Vaslui, la raport. ”Colaborarea este cheia succesului”, a spus prefectul Onofrei

0
250




Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a prezidat, joi, Ședința Colegiului Prefectural al județului Vaslui, în cadrul căreia au fost prezentate informări ale serviciilor publice deconcentrate privind activitatea desfășurată în primele 8 luni ale anului 2023.
Una dintre temele abordate a fost situația unităților școlare la începutul anului școlar, realizând o paralelă între anii 2022 și 2023. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a prezentat o sinteză detaliată, oferind informații cu privire la evoluția situației sanitare în unitățile de învățământ din județ.
Comparând datele din anul 2022 cu cele din anul 2023, s-a constatat o îmbunătățire semnificativă a condițiilor de siguranță în școli, ceea ce a condus la un mediu mai propice pentru desfășurarea procesului educațional.
De asemenea, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui a prezentat o analiză similară asupra situației unităților școlare în contextul situațiilor de urgență. S-a acordat o atenție deosebită pregătirii și implementării planurilor de intervenție și evacuare în caz de necesitate, precum și instruirii personalului școlar și a elevilor în domeniul situațiilor de urgență.
Comparativ cu anul precedent, s-a constatat o creștere a gradului de conștientizare și pregătire în rândul comunității școlare, ceea ce contribuie la creșterea nivelului de siguranță în școli.
”Colaborarea între Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean și instituțiile de învățământ reprezintă cheia succesului în asigurarea unei educații de calitate pentru toți elevii noștri. Le mulțumesc directorilor și profesorilor pentru eforturile lor continue și pentru dedicarea de care dau dovadă în slujba educației”, a menționat prefectul județului.
S-a prezentat și un raport privind controalele la benzinării și stații GPL
Au fost prezentate și două rapoarte referitoare la controalele efectuate în județul Vaslui. Primul raport a vizat controalele efectuate la centrele rezidențiale din județ, cu accent pe asigurarea condițiilor adecvate de trai și protecția drepturilor persoanelor vulnerabile. Acesta a evidențiat măsurile întreprinse pentru îmbunătățirea calității vieții în centrele rezidențiale și pentru asigurarea respectării legislației în domeniu.
Al doilea raport a abordat controalele efectuate la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), care funcționează pe raza județului.
Acesta a evidențiat eforturile depuse pentru monitorizarea și verificarea respectării normelor de siguranță și protecție a mediului înconjurător în activitățile desfășurate de acești operatori economici. Prin intermediul inspecțiilor periodice și a măsurilor de control, s-a urmărit prevenirea și gestionarea riscurilor asociate manipulării și stocării substanțelor periculoase, astfel asigurându-se un mediu de lucru sigur și protejarea comunității locale.
”În urma prezentărilor și analizelor efectuate în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural, am constatat progrese semnificative în ceea ce privește siguranța și calitatea serviciilor în domeniile educației și protecției civile.
Eforturile și măsurile întreprinse de către autoritățile implicate au avut un impact pozitiv asupra comunității, asigurând un mediu adecvat pentru dezvoltarea și protecția cetățenilor județului Vaslui.
Instituția Prefectului va continua să sprijine activitățile și proiectele menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor și să promoveze dezvoltarea durabilă în toate domeniile”, a mai spus dl. Onofrei.