Drum național, prin Bălteni Deal? Nu, e viitorul drum strategic al județului Vaslui! (VIDEO, GALERIE FOTO)

0
403




PRINDE CONTUR… Nu au visat vreodată locuitorii din Bălteni Deal, comuna Bălteni, la un drum asfaltat, darămite la un drum lat, cât un drum național, cu rigole betonate, de-o parte și de alta. Timp de generații, cei care voiau să-și îngroape morții în Bălteni Deal îndurau noroaie, pe un drum de pământ care devenea impracticabil, la prima ploaie. Chiar și când a fost pietruit, problemele au continuat să apară.









De trei zile, însă, minunea s-a produs și în satul Bălteni Deal. Zeci de utilaje ale grupului Transmir au luat cu asalt drumul care începe din satul Bălteni și urcă spre Bălteni Deal, pe câțiva kilometri. Pe aici va trece drumul strategic al județului Vaslui, o investiție pentru care CJ Vaslui a luptat foarte mult.

Și care, iată, prinde contur. Au fost asfaltați primii kilometri, de la drumul național Vaslui-Roman spre satul Bălteni, acum a venit rândul localității Bălteni Deal, în paralel cu cele două poduri la care se lucrează în satul Bălteni. Odată terminate cele două poduri, se poate trece la asfaltare și în acea zonă.

Lucrurile se mișcă destul de rapid în comuna Bălteni, pe drumul strategic. Ne-am convins, ieri, alături de managerul general al grupului Transmir, Emil Savin, și de directorul executiv Eduard Popica. Cei doi manageri de la Transmir au inspectat lucrările pe tronsonul II, de la Bălteni spre Bălteni Deal-Sauca-Laza, fiind mai mult decât mulțumiți de ceea ce au găsit.

[smartslider3 slider=”46″]

„Suntem pe tronsonul II și pot spune că lucrurile merg foarte bine, am devansat termenele din contract. Se lucrează, în diverse faze, pentru realizarea a 9 km de asfalt, la care avem termen luna decembrie 2021, dar pe care îi vom preda în primăvară. Urmează alți 3 km spre Sauca și Laza, care vor intra în lucru cât de curând”,

a spus Eduard Popica, directorul executiv de la Transmir.

Noutatea absolută pentru constructorii din județ o reprezintă o mașină complet automatizată, care face rigole betonate, singura de acest fel din județ, a spus Popica. Acesta ne-a prezentat un video de la lucrările de amenajare a rigolelor în satul Bălteni. „Este fantastică, mașinăria! Cu o echipă de 25 de muncitori, făceam 3 km de rigole pe lună. Ori, cu acest echipament, facem cam 700 de metri liniari pe zi, deci ne ducem cam la 15-18 km de rigole pe lună”, a explicat Eduard Popica.