Capitala Moldovei devine oraș închis pentru români! Doar ieșenii pot merge la racla Sf. Parascheva!

0
497




DRAMATIC… S-au luat decizii extrem de grele, aseară, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași, decizii care vor afecta sute și mii de vasluieni. Practic, Iașul devine un oraș închis, în care vor patrula polițiști și jandarmi, care îți cer buletinul la fiecare colț de bloc. Dacă nu ești ieșean și umbli într-un grup de prieteni, riști să fii aruncat din oraș, dacă ne luăm după deciziile luate aseară de CJSU Iași.









Dacă sunteți vasluian și doriți să plecați la Iași, trebuie să știți că veți fi șicanați încă de la intrarea în oraș, pentru că vor fi multe filtre, care vă vor interoga cu privire la scopul vizitei.

În cazul în care treceți de aceste filtre, trebuie să știți că, dacă sunteți prinși circulând în grupuri mai mari de 6 persoane riscați sancțiuni severe. Iar dacă nu aveți buletin de Iași, adio pelerinaj pe la raclă!

Și, pentru ca tacâmul să fie complet, niciun creștin din Iași nu va atinge racla Cuvioasei. Nici în timpul comunismului nu s-au luat astfel de măsuri dure, așa cum s-au decis aseară la Iași.

Iată măsurile decise, aseară, de CJSU Iași:

„MĂSURI SPECIFICE

privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 08.10.2020 – 15.10.2020, perioada desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în municipiul Iași

  • 1. Se dispune în sarcina Arhiepiscopiei Iașilor să stabilească un perimetru delimitat, având ca punct de referință Ansamblul Mitropolitan Iași, în vederea desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perimetru în care este permis accesul doar pentru pelerinii care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași; perimetrul în cauză și punctele de acces vor fi stabilite de comun acord cu organele de ordine și cu Primăria Municipiului Iași, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate.
  • 2. În perimetrul indicat la pct. 1, organizatorii, cu sprijinul organelor de ordine, vor lua măsuri pentru păstrarea unei distanțări fizice de minim 1,5 m între persoane.
  • 3. Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 9/30.07.2020, cu modificările și completările ulterioare, este instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice închise și deschise de pe întreg teritoriul județului Iași.
  • 4. Arhiepiscopia Iașilor are obligația delimitării raclei cu Moaștele Sfintei Parascheva, astfel încât pelerinii să nu aibă contact direct cu aceasta.
  • 5. Pe teritoriul municipiului Iași se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • 6. Accesul credincioșilor în lăcașul de cult se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.
  • 7. La intrarea în Ansamblul Mitropolitan Iași sau în proximitatea acestuia, în funcție de modul de stabilire a perimetrului delimitat, indicat la pct. 1, persoanele sunt obligate să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.
  • 8. Organizatorii au obligația efectuării triajului observațional al pelerinilor. Accesul credincioșilor care, după efectuarea triajului observațional, prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) în Ansamblul Mitropolitan Iași și a perimetrului delimitat, indicat la pct. 1, nu este permis.
  • 9. Se dispune în sarcina organizatorilor să amplaseze, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de igienă și distanțare fizică în Ansamblul Mitropolitan Iași și în perimetrul menționat la pct. 1.
  • 10. Se dispune în sarcina organizatorilor ca la activitățile religioase din interiorul Ansamblului Mitropolitan Iași și în perimetrul menționat la pct. 1 să se organizeze circuite separate de intrare și ieșire, semnalizate explicit.
  • 11. Se dispune amplasarea de filtre de control pe căile rutiere de acces în județ și în municipiul Iași, formate din echipaje mixte ale Jandarmeriei Române și IPJ Iași care vor acționa conform planurilor de măsuri specifice.
  • 12. Asigurarea respectării măsurilor de ordine publică se face de către structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași, împreună cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău „Alexandru cel Bun” și Poliția Locală Iași.