Bârlădenii vor beneficia de scutiri de întârziere la plata taxelor și impozitelor

0
425
Advertisement

PROPUNERI ÎN CL BÂRLAD… Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, va propune, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, din luna iulie, două inițiative legislative care se referă la acordarea unor noi scutiri la penalitățile calculate la taxele și impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Cele două proiecte de hotărâre le-am inițiat ca urmare a situației total neplăcute cauzată de pandemie, în care ne-am găsit cu toții chiar din primele luni ale acestui an.

Așadar, având la îndemână acel important instrument numit Schema de ajutor de minimis, dar și cadrul legal de la nivel central, vom veni în întâmpinarea persoanelor fizice și juridice care înregistrează penalități de întârziere la bugetul local.

Este pentru a doua oară când intervenim în eliminarea acestor penalități, și chiar am redus taxele și impozitele cu 5%. Nu știu dacă s-a simțit, pentru că anterior anului 2016 valoarea taxelor și impozitelor era destul de mare, dar este încă un pas înainte.

Vreau să mai punctez faptul că, în continuare, se lucrează la o analiză de fond pentru acordarea și altor reduceri, cuprinse între 10 și 15% la taxe și impozite, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice”,

a declarat primarul Dumitru Boroș.

Dacă cele două proiecte vor obține numărul suficient de voturi din partea consilierilor locali, beneficiarii trebuie să știe că vor beneficia de scutirea de penalități numai în condițiile în care își achită integral debitele pentru anul în curs până la data de 1 decembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email