Fierbe Murgeniul, amenințări cu baie de sânge!

0
390

FĂRĂ LEGE!… Săbii, bâte, topoare, pistoale de autoapărare. Un arsenal întreg de arme a fost folosit în noaptea de joi spre vineri, pe străzile Murgeniului. Mașini care circulau în viteză pe străzi, oameni loviți de bolizi de mii de euro, cu mulți cai putere.

Un clan venit din Franța, de loc tot din oraș, s-a războit cu unul local. Povești și râuri de ură care izvorăsc din trecut. Ca și la Ciurea sau Grajduri, oamenii legii se tem să intre în cartierele romilor din Murgeni, știind că acești indivizi le pot provoca răni fatale, fără să se teamă de autorități.

Murgeniul este stat în stat, un oraș la mâna bandelor de romi.

Aseară, peste 150 de polițiști și jandarmi au patrulat prin oraș, în timp ce romii au stat cuminți în case, fără să se mai dea haiduci, așa cum făceau cu o seară înainte!

Sute de oameni au fost duși la audieri, în noaptea de joi spre vineri, pentru a se stabili vinovații. Vineri, audierile au continuat. Pentru că, e clar!, cineva va trebui să plătească pentru victimele omenești și pagubele produse la Murgeni.

Totul a pornit de la niște like-uri pe Facebook și o nebunie cu înjurături la adresa rudelor celuilalt. O mașină a unui țigan din Murgeni, devastată de alți țigani din oraș. Joi seara, în timp ce păgubitul, din alt clan, se ducea cu mașina la service a fost abordat de mai mulți romi din tabăra adversă, care au sărit la bătaie cu săbii și topoare. șoferul a fugit, dar a dat alarma în clanul său, iar de aici s-a declanșat un adevărat război. O persoană a fost călcată intenționat cu mașina, o alta împușcată, iar un alt bărbat bătut crunt cu bâtele. Toți cei trei răniți au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Alte opt persoane au fost rănite, însă au refuzat să fie transportate la spital.

Comunicatul IPJ Vaslui spune, sec, ce s-a petrecut la Murgeni, joi seara.

“În data de 4 iunie a.c., ora 21.40, Inspectoratul de Poliției Județean Vaslui a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, pe raza orașului Murgeni, județul Vaslui, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și polițiști locali, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii și liniștii publice.

În urma conflictului, 3 persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la omor”, „uz de armă fără drept”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „lovire sau alte violențe” sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări și audieri în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate în eveniment”,

anunță biroul de presă al IPJ.

Poveștile din oraș sunt contradictorii și halucinante. Se spune că un bărbat grav rănit trebuia dus la spital. Un rival din alt clan s-a pus în fața mașinii în care a fost urcat rănitul și a refuzat să se dea deoparte. Nervos, șoferul mașinii l-a călcat pe cel care stătea în fața limuzinei.

„Ei (clanul Murui, n.r.) au venit cu scandal și l-au încojurat pe Petru Sandu al nostru, l-au tăiat cu un briceag. S-au tras și focuri de armă, Sandu Petru are un fiu care deține armă de autoapărare, băiatul a tras câteva focuri în sus, nu spre agresori, a fost în legitimă apărare. Clanul Murui, care sunt în Franța, au continuat cu amenințările. Ne-au spus că să golim mormintele ca să aibă ei unde ne pune cadavrele”,

au spus romii din poarta Spitalului Județean de Urgență.

Citește și: Ultima ora scandal cu săbii împușcături și oameni-călcați-cu-mașina la murgeni

Cinci mașini de poliție și de jandarmi patrulau, ieri, prin zonele fierbinți din Murgeni. Romii, în schimb, au venit să-și plângă răniții. În jur de 30 de romi au stat pe trotuarul din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, discutând aprins. Poliția a monitorizat situația, pentru a preveni alte fapte grave. La Bârlad, zeci de romi au păzit clădirea spitalului “Elena Beldiman”.

Aseară, orașul a fost împânzit de polițiști și jandarmi, pentru a preîntâmpina baia de sânge care este anunțată de unul dintre clanuri. Mai mult, unii dintre cei care au amenințat s-au trezit cu Poliția la ușă, fiind ridicați pentru audieri.

Un lucru este sigur: orașul Murgeni fierbe, iar până la un război de amploare între romi mai este un singur pas.

Cum îi “linișteau” milițienii pe tâlharii din Murgeni, în vremea comunismului!

Întotdeauna, romii din Murgeni au creat probleme autorităților. Pe vremea comunismului, faptele de haiducie și nesupunerea țiganilor era tranșată în mod clasic.

“Se adunau mai multe fapte penale grave, după care Miliția aduna două autobuze pline cu milițieni din tot județul, care înconjurau orașul. Cei mai violenți și mai recalcitranți erau adunați la un loc și li se aplicau corecții fizice. Câte 15-20 de milițieni pătrundeau prin case, căutau bunuri furate și îi bumbăceau de îi uscau pe romi. Nu suflau în fața milițienilor, cum fac acum”,

spune un fost milițian, la adăpostul anonimatului.

vasluianul.ro – Dosar Murgeni

[smartslider3 slider=”18″]