INCREDIBIL: Românii din Murgeni sunt minoritari, romii din oraș fac legea!

0
207

DATE ULUITOARE… Românii din Murgeni, minoritari ca număr de persoane, se simt amenințați, hărțuiți, agresați de romii din oraș. Sunt povești dramatice, cu fete românce din oraș, care ies din case doar între 11 și 12 ziua, de teamă că vor fi agresate de cetățeni de etnie romă.

La Murgeni, măcelul de zilele trecute, în care 250 de romi s-au alergat cu pari și topoare pe strada principală, arată că lucrurile sunt scăpate de sub control.

Românii de acolo nu au ce face, se baricadează în case și strigă după ajutor. Conform conducerii primăriei, numai în oraș, la un român sunt trei romi, deci situația este alarmantă, câtă vreme familiile de români nici nu mai fac copii.

„În acest moment, plus minus câteva persoane, avem 2.500 de romi și aproximativ 1.000 de români. Din păcate, demografia la populația română a scăzut de tot, este catastrofală. În Murgeni, mă refer, restul de până la 8.700 sunt prin satele componente.

Aici, în oraș, predomină cetățenii de etnie romă. Dacă facem referire la gradul de civilizație aș ruga pe mulți să facă o comparație între ce se întâmplă la Murgeni și alte comunități unde stările conflictuale sunt la apogeu. La noi, nu sunt revolte cum sunt prin alte părți.

Am încercat ani buni să aducem o grupă de jandarmi. Era ministru de Interne dl. Fifor, ar fi fost de acord să se facă acea grupă de jandarmi în Murgeni, așa ar fi afirmat. S-a schimbat Guvernul, am pierdut și jandarmii”,

spunea primarul declarat incompatibil de ANI, Ioan Buta, într-un interviu realizat de colegii noștri de la TV Total.

Din păcate, la câteva zile de la aceste declarații, pe străzile orașului a curs sânge. Cine vrea să câștige primăria, trebuie să se pună bine cu romii, asta e clar.

Ce vor face autoritățile naționale și județene, pentru a readuce legalitatea în Murgeni? Întrebări la care așteptăm răspuns.

Citește și:

Ultima oră scandal cu sabii împușcături și oameni călcați cu mașina la murgeni

vasluianul.ro – Dosar Murgeni

[smartslider3 slider=”18″]