Notă de plată fabuloasă, la o cherhana din Deltă. ”Le sare peștele din apă și ei te jecmănesc”

0
820


O familie din Vaslui a mers la o cherhana din Deltă, un spațiu fără mari pretenții, cu o clădire simplă de lemn, pentru a gusta din bunătățile Deltei Dunării. Cei trei membri ai familiei au cerut câteva sortimente de pește, crezând că, așa cum mulți gândesc atunci când merg în Deltă, vor fi prețuri rezonabile.Surpriză!

Când a venit nota, vasluienii aveau să constate că o simplă porție de hamsii, de doar 150 de grame, costa 35 de lei, mai mult ca la București sau ca pe Litoral, un cubuleț de mămăligă era 10 lei bucata, iar pentru două porții de câte 300 de grame de calcan la plită aveau de plată 170 de lei. Cartofii prăjiți – 15 lei, o bucată mică de crap – 45 de lei, în total aproape 350 de lei. Bineînțeles, la final era trecută și opțiunea bacșișului. 

”Să mergi în Deltă, lângă apă, acolo unde îți sare peștele în barcă și să ceri prețuri atât de mari, mai ales că ești și o cherhana fără pretenții, câteva scânduri de lemn, este jaf la drumul mare…

Se mai miră unii, de ce nu este turism în România și pleacă lumea în Grecia sau în alte țări. De asta pleacă. Pentru că, aici, este jefuit de tot felul de patroni hrăpăreți”, a spus unul dintre membrii familiei.