Prutul este gata să năvălească peste diguri, 6 metri înălțime la Fălciu!

0
406
Advertisement

ÎN ALERTĂ… Autoritățile din comuna Fălciu sunt în alertă maximă, mai ales că râul a atins o înălțime record pentru ultimii ani, 6 metri. Seara trecută, primarul Neculai Moraru a mobilizat zeci de voluntari, care au pus saci cu nisip pe diguri, pentru a preîntâmpina inundarea zonei.

Să mai spunem și că hidrologii au prelungit până joi, la ora 24.00, avertizarea de inundații pe râul Prut, în județele Iași, Vaslui și Galați.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Cod portocaliu este valabil pe râul Prut – sector aval S.H. Prisăcani, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Ac Stânca Costești a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn țară (județele: Iași, Vaslui și Galați).

De asemenea, până joi, la ora 12.00, este sub cod galben râul Prut – sector amonte Ac. Stânca Costești (județul Botoșani).

COTELE DE ATENȚIE: Prut – Oroftiana (370^6)-jud.BT și Prut – Rădăuți Prut (290^60)-jud.BT

și se vor menține peste COTELE DE APᾸRARE râul Prut, pe sectorul Drânceni – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costești a viiturilor formate în amonte de intrarea în țară, dupa cum urmează :

  • – COTELE DE PERICOL: Prut – Fălciu (600^38) – jud.GL și Prut – Oancea (600^25)-jud.GL
  • – COTELE DE INUNDAȚIE: Prut – Drânceni (630^20)-jud.VS;
  • – COTA DE ATENȚIE: Prut – Oroftiana (370^27) – jud. BT și Prut – Șivița (360^60) – jud. GL.

Print Friendly, PDF & Email