Țigări de contrabandă, ascunse printre borcane goale

0
1848

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrători vamali au descoperit la controlul de frontieră ţigarete în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, pe care un cetăţean din Republica Moldova a intenţionat să le introducă ilegal în România ascunse printre borcane.

În ziua de 11 septembrie a.c., în jurul orei 20.20, în Punctul de Trecere a Frontierei  Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 49 de ani, conducând un ansamblu auto înmatriculat în R. Moldova, încărcat cu borcane goale din sticlă.

În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au înaintat lucrătorilor vamali solicitarea efectuării unui control amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în lăzile exterioare ale semiremorcii, sub plăci de carton, cantitatea totală de 18.880 de ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

Cu privire la cele constatate persoana a declarat faptul că bunurile descoperite îi aparțin și le-a achiziționat din R. Moldova cu scopul de a le comercializa pe raza municipiului Cluj.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei şi a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.