Un pompier bârlădean pleacă la pensie, după 26 de ani de activitate

0
234

UN CARACTER APARTE… Plt. adj. Istrate Adrian, subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad a ieșit vineri seara din ultima tură de serviciu, după ce a lucrat în serviciul operativ timp de 26 ani. Bucurii alături de familie și prieteni, dar și PENSIE îndelungată!, asta i-au urat ieri colegii de serviciu din cadrul ISU Vaslui.Adrian Istrate, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad și-a desfășurat ultima tură în serviciul cetățenilor municipiului Bârlad, de la data de 1 august 2020 urmând să fie trecut în rezervă cu drept de pensie, el slujindu-și semenii nu mai puțin de 26 ani.

În anul 1994, plt.adj. Istrate Adrian și-a început cariera de pompier ca militar angajat pe bază de contract la Detașamentul de Pompieri Bârlad, el trecând în corpul subofițerilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență în anul 2007.

În toată această perioadă, plt. adj. Istrate Adrian a îndeplinit funcțiile de subofițer operativ principal, comandant echipaj și conducător autospeciale, fiind desemnat să îndeplinească și funcția de ajutor șef Gardă Intervenție Stingere (G.I.S). Toți colegii știu că feblețea acestui subofițer a fost autoscara mecanică, autospecială pe care o știa și o manevra la perfecție.

„Coordonatele întregii sale cariere, cu mii de intervenții la activ, definesc profilul acestui salvator din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui, un om care au dăruit totul meseriei, profund implicat și atașat de subunitatea în care și-a desfășurat întreaga activitate, dar mai ales dedicat semenilor.

Ca militar activ, plt. adj. Istrate Adrian a dat dovadă că este un bun camarad și un bun profesionist, participând la intervenții și misiuni complexe, iar mulți dintre noi am avut câte ceva de învățat de la el.

Îi mulțumim pentru devotamentul, curajul și modul în care a ales să se implice în rezolvarea problemelor cetățenilor, constituind un adevărat model pentru tinerii salvatori, dar și pentru membrii comunității din care face parte.

Îi urăm camaradului nostru, pensie îndelungată și multă sănătate! Bucurii alături de familie și prieteni!”,

au scris, ieri, pe rețelele de socializare, colegii de la ISU Vaslui.