Viacons Rutier lucrează la un proiect de 10 km de asfalt în comuna Dimitrie Cantemir (GALERIE FOTO)

0
671

Dumitru Roman, fostul primar al comunei Dimitrie Cantemir, actualmente administrator public al localității, are motive să fie mândru: după ani de eforturi, se asfaltează aproape 10 km de drumuri comunale.Firma hușeană Viacons Rutier a început lucrările pe mai multe tronsoane de drumuri, spre bucuria actualului administrator public. Sunt lucrări de bună calitate, executate de compania hușeană, spune Dumitru Roman.

Comuna Dimitrie Cantemir a trecut prin mari probleme financiare. Conturile primăriei au fost blocate, în anul 2018, pentru un proiect considerat nerealizat. Viorica Dăncilă, premierul României de atunci, a sărit în ajutorul oamenilor de la Dimitrie Cantemir și a alocat 3,8 milioane lei din fondul de rezervă, pentru a debloca conturile.

Viacons Rutier lucrează de zor la un mare proiect de infrastructură în zona Hușului. Este vorba despre investiția „Modernizare drumuri comunale și sătești în comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui – rest rămas de executat”, proiect de aproape 20 milioane de lei, prin PNDL.

Concret, este vorba de 9.850 m de drumuri comunale și sătești ce asigură legătura rutieră către localitățile componente ale comunei sau în interiorul acestora către obiectivele principale ale comunei. Astfel, în Grumezoaia se vor asfalta Drumul Comunal 38 (2.950 m), Drum Sătesc – Tronson 1 (700 m) și Drum Sătesc – Tronson 2 (630 m), în Gușiței – Drum Sătesc (575 m), iar în Plotonești – Drumul Comunal 37 A (2.800 m). În localitatea Hurdugi se vor moderniza Drum Sătesc – Tronson 1 (355 m) și Drum Sătesc – Tronson 2 (465 m), iar în Urlați se vor asfalta Drum Sătesc – Tronson 1 (800 m), Drum Sătesc – Tronson 2 (245 m) și Drum Sătesc – Tronson 3 (380 m).

In comuna pe care o administreaza, dupa o lunga suferinta intr-o perioada in care Administratorul public nu a stat degeaba si iata ca in 2020, nici mai mult nici mai putin de 10 kilometri de covor asfaltic sunt turnati in aceste momente de firma huseana Viacons Rutier .

Conform administratorului Dumitru Roman, în satul Plotonești deja au fost turnați 2,8 kilometri de asfalt, iar în Urlați firma Viacons a turnat mai multe tronsoane, ce însumează 1425 metri. În total, în satul Grumezoaia vor fi modernizați 4,2 kilometri, fiind deja asfaltat Drumul Comunal 38, care se întinde pe o lungime de 2,9 kilometri. Acum, se lucrează pe alte tronsoane din sat, unul de 700 metri si un altul de 630 metri. Nici satele Hurdugi și Gușiței nu au fost uitate, pentru că Viacons Rutier va turna 820 de metri de asfalt în Hurdugi și 783 metri in Gușiței.

“Este un moment special, suntem în plină dezvoltare a infrastructurii rutiere, prin care sperăm să aducem un plus de trai cetățenilor din zona noastră. A fost greu, au fost ani de zile cand efectiv nu am putut face nimic din punct de vedere financiar, dar am trecut peste toate și vom avea în curând 10 km de drumuri asfaltate”, spune fostul primar de la Dimitrie Cantemir.

Galerie foto – Asfaltare D. Cantemir – Viacons Rutier Huși

[smartslider3 slider=”17″]


https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp