Zi de foc pentru agricultura vasluianã! Combinele încep recoltatul grâului

0
4627
Advertisement

Chiar dacã unii au început mai devreme, mâine se dã startul oficial la recoltarea grâului de pe tarlalele judetului Vaslui. Dupã un an ploiospresãrat si cu zilele cãlduroase, fermierii vasluieni se asteaptã la rezultate foarte bune si multi dintre ei sperã sã-si acopere mãcar o parte din pierderile suferite în anii din urmã.

“Am terminat de recoltat rapita si, de mâine, combinele vor intra la recoltat grâu. Tinând cont de rezultatele obtinute la rapitã, de 3 sau chiar 4.000 de kg la hectar, ne asteptãm la rezultate foarte bune si la grâu. Productia de anule acesta va mai acoperi din pierderile suferite anul trecut dar, pentru a ajunge sã acoperi întreaga pagubã ne-ar trebui doi sau chiar trei ani ca acesta.

Ca exemplu în acest sens, anul trecut, la porumb, nu am pornit deloc combinele pentru cã nu am avut ce strânge. Pentru nevoile fermei, am cumpãrat porumb de la Suceava. Plus cã, 350 de hectare de porumb l-am lãsat oamenilor sã le culeagã, hranã pentru animale”, spune un fermier de pe Valea Prutului.

Print Friendly, PDF & Email