Zi speciala pentru sute de familii din Bârlad! Viacons Rutier a predat Primăriei Bârlad peste 5 km de străzi asfaltate!

0
820

MUNICIPIUL BÂRLAD
Final proiect asfaltare – Informare publică 25.11.2021Pachetul „9 străzi – Gheorghe Emandi”, la recepție

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, astăzi, 25 noiembrie 2021, contractul privind asflatarea străzilor din Pachetul „Gheorghe Emandi” s-a încheiat.
Asta după ce reprezentantanții societății care a executat lucrările de asflatare pe cele nouă străzi din pachet, respectiv Viacons Rutier SRL Huși, s-au deplasat în teren împreună cu cei ai beneficiarului pentru recepția finală. Străzile care au fost predate la finalul lucrărilor sunt:
STRADA GHEORGHE EMANDI – Lungime- 1.091,00 ml;
STRADA CERBULUI – Lungime- 1.667,00 ml;
STRADA AUREL VLAICU – Lungime- 362,00 ml;
STRADA MUZELOR – Lungime- 344,00 ml;
STRADA ȘTEFAN NEAGOE – Lungime- 242,00 ml;
STRADA ION CODRESCU – Lungime- 391,00 ml;
STRADA GRIVIȚEI – Lungime- 185,00 ml;
STRADA OPANEZ – Lungime- 423,00 ml.
„Este un prim proiect la care am ținut foarte mult și care, iată, astăzi, îl vedem încheiat în proporție de 95%. Mai este de lucru pe strada Constantin Brâncoveanu, unde nu s-au putut începe lucrările întrucât nu s-au finalizat cele de apă și canal. Dar, chiar și așa, acest prim pachet de 9 strazi a presupus refacerea în totalitate a infrastructurii rutiere și pietonale și s-a desfășurat în paralel cu cel care prevede turnarea de covoare asfaltice pe alte 20 de străzi. Sunt proiecte ambițioase pe care mi l-a asumat, cu toate dificultățile lor, încă de acum un an. Seriozitatea constructorilor de la Viacons ne-a demonstrat că se pot face lucruri de calitate și la termen și chiar am fost impresionat de volumul de muncă prestată. Motiv pentru care vreau să le mulțumesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Termenul de execuție a lucrării (demarată în 2019) a fost de 24 de luni. Investiția a fost suportată de la bugetul local, în parte, iar diferența (4.721.329 lei) a fost acoperită de economia făcută la împrumutul contractat pentru lucrările de canalizare din cartierele Munteni și Podeni.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad