Hușenii vor avea cinematograf modern, din vara acestui an! Adio, drumuri la Iași sau Bârlad, pentru un film!

0
1925




Începute în martie 2021, lucrările de modernizare, dotare și reabilitare ale cinematografului Dacia, din Huși, se vor încheia în vara acestui an, dă asigurări primarul municipiului, Ioan Ciupilan. Proiectul se ridică la o valoare de 1,1 milioane euro, fiind finanțat prin Compania Națională de Investiții.









”Din informațiile mele, lucrările vor fi finalizate în jurul datei de 1 iunie, pe baza discuțiilor purtate cu constructorul. Vom avea funcționale ambele săli de cinema, cunoscute de hușeni. Din vară, hușenii vor putea vedea aici cele mai noi filme, nu vor mai face drumuri lungi la Iași sau Bârlad, pentru filmul favorit”, dă asigurări primarul municipiului Huși.

Cinematograful Dacia, din Huși, a fost inaugurat în anul 1983, acum aproape 40 de ani. Acesta cuprindea două săli: „A” cu 300 de locuri și „B” cu 180 de locuri. Condițiile oferite pentru aceea vreme erau excelente, astfel că în sălile fostului cinematograf „Dacia” aveau loc și piese de teatru și alte spectacole artistice.
După 1990, din cauza unei întrețineri corespunzătoare, cinematograful a început să se degradeze accentuat. Din anii 1990, odată cu explozia televiziunii și apoi cu apariția internetului numărul de spectatori ai cinematografului a scăzut dramatic.