Cei doi traficanți de droguri din Bârlad rămân în arest, au decis judecătorii

0
366




RĂMÂN DUPĂ GRATII… Sentință, ieri, în dosarul în care doi tineri din Bârlad au fost reținuți de către DIICOT, pentru trafic de droguri de mare risc. Radu Liviu Mitică și Rareș Aurelian Frumuzache vor sta încă 30 de zile după gratii, au decis judecătorii Tribunalului Vaslui.









„Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispuse prin Încheierea nr. 39/DLF din 12.07.2020 a Tribunalului Vaslui, față de inculpații: – Radu Liviu Mitică, necunoscut cu antecedente penale, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc; Frumuzache Rareș Aurelian, necunoscut cu antecedente penale, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată. În temeiul disp. art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală menține măsura arestării preventive dispusă față de inculpați, care urmează a fi verificată periodic, în termenul de 30 de zile”,

se arată în dispozitivul sentinței.

Pe 12 iulie, procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a celor doi traficanți din Bârlad, în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

„La data de 11.07.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului R.L.M., pe raza municipiului Iași, în timp ce încerca să comercializeze 85 pastile de ecstasy, care urmau să fie distribuite participanților la o petrecere ce urma să aibă loc într-un club de pe raza municipiului.

La aceeași dată, s-a organizat, pe raza municipiului Bârlad, o a doua acțiune de prindere în flagrant a inculpatului F.R.A., sursa de aprovizionare cu droguri de mare risc a inculpatului R.L.M., care a fost depistat în timp ce încerca să pună în vânzare 50 de pastile de escstasy, în schimbul sumei de 2.500 lei”,

au precizat procurorii DIICOT, în comunicatul oficial.