Dramă în satul Bârzești. Un bărbat a dat foc casei și a murit în drum spre spital

0
5589




Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit, noaptea trecută, cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță tip C1 (TIM), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din satul Bârzești, comuna Ștefan cel Mare.









Apelantul a făcut precizarea că este posibil ca o persoană să fie surprinsă în incendiu.

La sosirea pompierilor, incendiu se manifesta prin ardere generalizată într-o locuință parter+etaj, pe o suprafață de circa două sute de metri pătrați. Exista pericolul de propagare a incendiului la o locuință învecinată, dar și la o anexă gospodărească.

Inițial, proprietarul locuinței nu a fost găsit. Ulterior, în timpul operațiunilor de stingere a incendiului și de protejare a bunurilor aflate în pericol, într-o anexă gospodărească a fost găsit un bărbat, în vârstă de 62 de ani, în stare de inconștiență, posibil în comă alcoolică.

Bărbatul găsit era fostul proprietar al locuinței, pentru că banca i-a scos la vânzare imobilul, iar niște vecini au cumpărat casa de la bancă. Bărbatul locuia într-o anexă, în spatele curții.

Omul avertizase în mai multe rânduri că va da foc casei, pentru că a pierdut totul. Se pare că ar fi cumpărat 50 de litri de benzină, pentru a-și duce la capăt planul criminal. Pompierii spun că, cităm, ”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționată (proprietarul locuinței a folosit o butelie pentru a incendia casa)”.

Persoana găsită în stare de inconștiență a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, dar a murit pe drum, în ambulanță.