Un șofer iresponsabil din Laza a lovit în plin un autobuz, după care a fugit de la locul accidentului

0
979




Polițiștii Biroului Rutier, cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din comuna Laza, județul Vaslui, bănuit de comiterea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.









În dimineața zilei de 3 ianuarie, la ora 6.28, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un autoturism ar fi acroșat un autobuz, în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, eveniment rutier în urma căruia o pasageră din autobuz ar fi suferit vătămări corporale și că autoturismul implicat ar fi părăsit locul de producere.

Pasagera vătămată, femeie în vârstă de 51 de ani, din Vaslui, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru evaluarea și acordarea de îngrijiri medicale.

Deplasat în temeiul sesizării, un echipaj de poliție al Biroului Rutier Vaslui a căutat și depistat autoturismul implicat, în municipiul Vaslui, în apropiere de zona producerii evenimentului rutier, în parcarea unui bloc de locuințe.

Din cercetările efectuate a reieșit că în autoturismul înmatriculat în județul Vaslui se aflau, în momentul producerii evenimentului rutier, doi bărbați, unul în vârstă de 32, din comuna Delești, proprietarul autoturismului, respectiv unul de 26 de ani, din comuna Laza, persoana care l-ar fi condus în momentul producerii evenimentului sesizat.

Bărbatul de 26 de ani ar fi încercat să se sustragă urmăririi penale și s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Vaslui, în dimineața zilei următoare, pe 4 ianuarie 2024.

La data de 6 ianuarie 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au reținut bărbatul de 26 de ani, pe o perioadă de 24 ore. Aceasta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.