Consilierii USR-PLUS de la Vaslui propun noi sensuri unice în oraș! Unele străzi au devenit un coșmar pentru șoferi!

0
433

Proiectat și construit pentru un număr mic de autoturisme, municipiul Vaslui se confruntă de câțiva ani cu o criză a locurilor de parcare, dar și cu blocaje greu de gestionate pe anumite străduțe înguste, pline ochi cu mașini. În urmă cu câțiva ani, o firmă specializată a urmărit traficul din oraș și a propus un anumit număr de străzi unice, lucru care s-a și întâmplat. Între timp, însă, au apărut alte zone cu blocaje, cum este cea de pe strada Cazărmii, care pleacă din fosta stradă 11 iunie și ajunge în strada Ștefan cel Mare, prin zona cunoscută de vasluieni drept ”Scândurica”.O altă stradă unde se produc zilnic ambuteiaje din cauza numărului mare de mașini parcate este Gheorghe Racoviță, stradă care face legătura cu actualul bazar. Probabil din acest considerent, consilierii locali USR-PLUS din Vaslui au propus introducerea de noi sensuri unice în oraș, deși sunt deja controverse pe acest subiect.

”Revenirea elevilor la școli reprezintă o provocare pentru toți cei care străbat străzile municipiului Vaslui în autoturismul personal, la care se adaugă traficul zilnic aglomerat. USR PLUS a depus la Comisia de reglementare a circulației pe drumurile publice din municipiul Vaslui mai multe propuneri care vizează fluidizarea traficului din municipiu, în special prin înființarea unor sensuri unice pe anumite străzi, eliminarea unor treceri de pietoni sau amplasarea unor indicatoare rutiere pentru devierea traficului care tranzitează municipiul.

În aceeași măsură, USR PLUS Municipiul Vaslui încurajează persoanele active și elevii să folosească mijloace de transport alternativ, transportul public sau mersul pe jos”, anunță consilierii USR-PLUS, care au prezentat deja propunerile lor, listă pe care o regăsiți mai jos.

Au apărut și controversele pe marginea acestui subiect. ”Adevarul ca astăzi am trecut pe strada Cazarmii, era un trafic ceva de speriat, exact 10 masini zilnic trec pe acolo, ce-ar merge un sens unic… Să nu mai spun pe Victor Babeș..”, a scris un vasluian pe rețelele de socializare. Alții au cerut sens unic pe strada care urcă spre centru pe la bazar, în timp ce alți vasluieni cer dărâmarea garajelor ilegale și ridicarea rablelor de pe domeniul public.