Peste 100 de bârlădeni s-au prezentat la Bârlad, la Spitalul de Urgență! Jumătate dintre ei aveau Covid! Este stare de alertă în oraș!

0
466


„Să fim foarte atenți la ce se întâmplă în intervalul imediat următor!”. Este mesajul transmis de primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, cel care a decis să informeze opinia publică locală despre o serie de hotărâri care au fost și care vor fi luate recent sau în perioada imediat următoare, în contextul creșterii accelerate a cazurilor pozitive de infectare cu noul coronavirus.„Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că nu vor mai exista spitale dedicate exclusiv bolnavilor de COVID-19 și că toate spitalele din România vor avea o abordare mixtă și vor fi circuite COVID și circuite non-COVID.

Pentru că pacienții cu boli cronice erau total dezavantajați, am ridicat, chiar de ieri, problema, la nivel județean. Important este să fim foarte, foarte precauți la ce se întâmplă în perioada imediat următoare, pentru că semnalele care ne vin nu sunt deloc încurajatoare!

Să fim foarte atenți la ce se întâmplă în intervalul imediat următor!”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Pentru exemplificare, în ultimlele 24 de ore, la spitalul din Bârlad s-au prezentat peste 100 de persoane care au prezentat simptome specifice infectării cu virusul SARS-COV2. Dintre acestea, aproape jumătate au fost declarate pozitivate! Motiv pentru care, în perioada imediat următoare, la nivel local, vor fi luate anumite decizii menite a limita răspândirea virusului.