Prefectul de Vaslui, Daniel Onofrei, s-a întâlnit cu fostul comisar european Corina Crețu

0
540


Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, s-a întâlnit, joi, cu europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european pentru Politică Regională, în cadrul unei vizite de lucru pe care aceasta a efectuat-o în județul Vaslui.Scopul principal al întâlnirii a fost discutarea modalităților de atragere a fondurilor europene și identificarea soluțiilor pentru optimizarea absorbției acestora în cadrul noului exercițiu financiar.

“În cadrul discuțiilor purtate cu autoritățile locale, s-au abordat aspecte referitoare la implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și dificultățile întâmpinate în diversele etape ale acestui proces.

Participanții la întâlnire au subliniat importanța colaborării între instituțiile locale și europene în vederea promovării dezvoltării durabile și a realizării obiectivelor stabilite în cadrul politicilor regionale.

De asemenea, s-a evidențiat necesitatea consolidării capacității administrative și a implementării unor mecanisme eficiente de monitorizare a proiectelor.

Mi-am exprimat deschiderea instituțională pentru consolidarea parteneriatului cu Comisia Europeană și europarlamentarul Corina Crețu în vederea facilitării accesului la fonduri europene și promovării unei dezvoltări sustenabile în județul Vaslui “, a spus prefectul județului.